I dag forventer kunderne at få alt gratis. Som fotograf er det svært at leve af sit arbejde i Danmark … Jeg er begyndt at tænke uden for de Danske grænser, men det er et ukendt område for mig.

Hvordan gælder marketingsreglerne uden for grænsen?

Og mon der er nogle der kan give et tip om hvordan jeg kommer godt fra start?

Hi, I’m Janni Rosenkrantz Frank

17 Comments

 1. MGP er lige om hjørnet, med alle øjne rettet mod Danmark fra udlandet. Oplagt mulighed for eksponering af fotografier til udenlandske medier 🙂 Tag nogle anderledes billeder end de traditionelle. Der er både nationalitet og følelser i spil.

 2. #Lene den tanke har jeg ikke hørt før, men det er jo godt nok rigtigt! Hold nu op vi ser mange BabyOliesmurte mennesker med ufattelig hvide tænder.

  Det er faktisk en ide!

  Om det så kan give stock billeder, både i dk og i de andre lande, det vil jeg faktisk prøve lidt af 🙂

  Tak!

 3. Søren Riisager har fat i noget jeg længe har forsøgt at dele med en superdygtig fotograf jeg kender. 

  Hvis du skal kunne klare dig i den traditionelle rolle i dag, hvor næsten alle familier har et DSLR-kamera eller et godt mobilkamera, så skal der fornyelse til så det giver mere værdi, eller også skal man skabe sig et navn der gør at dem der har pengene vil betale.

  @Janni, Det hjælper altså ikke at flytte udenlands, hvor fotograferne i øvrigt er billigere. I hvert fald ikke i forhold til markedet. Det kan allerhøjest rykke noget mentalt i en selv – men det kan selvfølgelig også være guld for  mange mennesker 🙂

 4. Janni hvad er dit speciale inden for foto? Sørens ide er super – men med små modifikationer kan den jo bruges i mange andre sammenhæng. F.eks. i forbindelse med en hundekennel etc. men det er naturligvis vigtigt at det er et område at man også føler interesse og evner inden for. 

  Hvad angår udlandet, det er klart at det er godt at sprede sig til lidt mere internationale vande hvis man er god inden for en niche. Det er meget muligt at priserne naturligvis er mindre i f.eks. USA; men er man f.eks. ekspert i at tage billeder af ældre mennesker, så er der jo et langt større marked i USA end Danmark…. sådan ca. 56 gange så mange faktisk.  Så hvis prisen falder med 20% så er der stadig en hel del flere potentielle kunder og dermed stadig et større potentiale. 

 5. Jeg er helt enig med Lene Aarup Vinther. Billeder af nogen der ikke ser for storsmilende amerikanske ud, og ikke er for opstillede. Jeg ved ikke om det allerede findes, men som kunde hos stock photo bureauer har jeg tit søgt forgæves. Også billeder fra danske virksomheder kunne være relevant – det er f.eks. nemt at finde billeder af produktionshaller, men det er nemt at spotte når de ikke er fra dk, fordi udstyr er anderledes i andre lande. Men om der er volumen nok i det til at leve af det – ja, det er jo det gode spørgsmål, som jeg ikke skal kloge mig på.

 6. Er også fuldstændigt på linje med Lene Aarup Vinther og Bernt Elkjær-Pedersen der også. Hvor er det bare det jeg har sagt hele tiden til en jeg kender. 

  Hvis du har noget helt unikt som er eftertragtet, kan det være ligemeget hvor du bor, men hvis du vil levere en vare som alle andre også vil levere, så sørg for at få specialiseret dig indenfor et felt der hjælper andre – og hvor store og/eller billige ikke kan være med. 

 7. Colourbox er efter min erfaring ret stærke på nordiske billeder. Og de køber i øvrigt såvidt jeg ved også billeder ligesom istockphoto etc. 

  Jeg tror du kan få en masse info om det her emne på nogen af de mange foto fora, fotostart.dksmugmug.com etc. Måske kan Adam Bindslev lige pege på hvor det er bedst at begynde? 

 8. Mikael Rieck Kousgaard Det er klart at konkurrencen er 56 gange større men potentialet er ikke desto mindre 56 gange større og arbejder man med niche burde der være en chance for at få en større bid af kagen. Det er sevlfølgelig ikke ligegyldigt hvad nichen er. – men tjekker man nogle af de forskellige Stock tjenester så kan man sikkert også finde områder som er knap så belastet af konkurrence. 

  Men det korte af det lange er at det jo naturligvis ikke sker af sig selv. +100 billeder om dagen er mange billeder, men sikkert et realtistik bud på hvad der skal til for at være selvkørende.  – Har man mange på lageret et det jo selvfølgelig heller ikke så slemt. Det svære er selvfølgelig at få billederne godkendt, det er ikke altid lige nemt. Der skal man nok tænke i en eller anden slagplan med at billeder der ikke blev godkendt et sted kan forsøges at få godkendt et andet sted. 

 9. En anden ide kunne være at lave en webshop ved siden af hvor du sælger plakat billeder. Altså interessante billeder som folk ville have lyst til at hænge op i deres hjem. Det er klart at det nok heller ikke er den nemmeste branche at slå igennem på heller men det kunne da være et godt ekstra ben.

 10. I er nogle fantastisk dejlige mennesker, tusind tak for jeres ideer og support!

  Tanken om at gå udlands, er jo for at få flere kontakter og flere kunder.

  Så længe arbejdet er der hvor jeg er (DK), og kommunikationen er digital, føler jeg for det, også selvom prisen bliver lavere …

  At lave Dansk Design er bestemt en god ide. Den har mange gange været forbi mig, at vise Danmark frem, for resten af verden.

  Min fotointeresse er Form og Farve, som jeg finder i natur, arkitektur og mennesker http://www.jannifrank.dk

  Jeg er bevidst om, at branchen er lidt tåget for især private, som jo selv ejer et kamera. Det ser jeg på interessen for mine fotoguider, som er for helt nye fotografer. Min webside http://www.nyfotograf.dk er pænt besøgt, på trods af dårlig markedesføring 🙂

  Jeg tænker pt om jeg skal oversætte det til engelsk, så der er flere der kan få glæde af guiderne …

 11. Janni Rosenkrantz Frank Tror helt sikkert at der er muligheder i at få oversat til engelsk og lade siden give nogle gratis guider og samtidigt lave nogle billige e-bøger som indeholder noget mere dybdeborende guide som kan sælges på f.eks. Amazon, iTunes store etc. 

  Du bliver nok ikke rig på at sælge e-bøger alene, der skal nok en del bøger til for at man kan leve af det. MEN det er god reklame og det kan give en ok sideindkomst.  Jeg kan se at du allerede skriver og sådan set også har lavet en slags e-bøger, så det er sikkert ikke så fjernt for dig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *