Christian Brix

Man skal stadig huske at designe sit website til fornuftig visning i XXX x 768 pixels opløsning – det er STADIG den…

Man skal stadig huske at designe sit website til fornuftig visning i XXX x 768 pixels opløsning – det er STADIG den mest brugte skærmopløsning i DK! Nærmest lidt irriterende sådan set, men those are the facts:

http://www.fdim.dk/statistik/teknik/skaermoploesning 

Hi, I’m xirb

3 Comments

  1. Tjoe, hvis man gør det GODT, så er det måske bare det, der skal til! 🙂 MEN “pointen” var IKKE at man skal tilpasse de forskellige bredder som responsive webdesign typisk tager udgangspunkt i (herunder fx 1024 X xxx), – men derimod højden: 768 pixels er højden på den mest brugte skærmopløsning. Det giver jo så den der viewport på ca. 600 pixels afhængigt af hvor old school det bliver med toolbars m.v.: Og selv (måske endda “især”?) med moderne, flotte responsive webdesigns, så er indholdet typisk på ingen måde målrettet den lave højde – netop fordi en “opløsningsbredde” på fx 1024 pixels typisk udløser fuld størrelse i reponsive visningen af websitet: Så ender den største gruppe af brugere mao. med fx at se 1/3 af højden på den “flotte”, klassiske mega-slider i toppen af siden og intet andet…!

    Når jeg tænker rigtigt hårdt, så tror jeg egentlig kun, at jeg kan komme i tanker om 2 websites “i alt”, som jeg har set, der er lavet responsivt i højden, så der sørges for, at man fx altid kan se en første række knapper m.v.. 

    – Så jeg mener stadig, at man skal have specielt med i overvejelserne at der skal designes til 768 pixels højde i opløsningen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *