Mobilanvendelighed –  Ny funktion i Google Webmaster Tools.

Så er der nyt i GWT igen. Google har lanceret ”Mobilanvendelighed” så du let får et overblik over hvor anvendeligt dit site er for mobilbrugere. Ud over at sitet skal være anvendeligt for brugerne så vil Google lægge mere og mere vægt på denne faktor i fremtiden når placeringerne i SERP afgøres. 

Googles John Mueller fra  Google’s Webmaster Trends Analyst team udtalte for nylig: ”Vi vil stærkt anbefale at tage et kig på evt. issues i GWT. Mobil UX vil blive en ranking faktor i den nærmeste fremtid”.

Hvilke typer fejl påpeger Google?

Flash indhold, lille skriftstørrelse, de trykbare elementer ligger for tæt på hinanden, visningen er ikke konfigureret med metatag i forhold til viewport og endelig, at indholdet ikke passer til visningen så brugeren skal scrolle horisontalt og/eller zoome ud for at se hele indholdet.

Når du logger ind på din Google Webmaster Tools konto finder du ”Mobilanvendelighed” under søgetrafik i menuen. Det er ikke alle sites, der er tal for endnu, men det er uden tvivl en god ide at holde et vågent øje, hvis du er i tvivl om hvordan Google opfatter dit website.

/ +jansørensen

#GWT   #mobilefirst   #googlewebmastertoolsguide   #seo  

Hi, I’m Marlene Schøler Sørensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *