Idag talte præsten om Kähler vasen (ja faktisk havde han en med, som han tog frem, altså jubilæumsvasen) – det var god markedsføring sagde han. Bedre end den type markedsføring Gud brugte da Jesus blev født..fårehyrder er nok ikke de bedste first movers eller ambassadører til viral markedsføring. Men et eller andet kunne ham Gud åbentbart med at få budskaber ud. Hvis man sammenligner med vasen, så talte man om den i max to mdr, men vi fejrer stadig Jesu fødsel efter 2014 år. Der er noget om snakken…præstens pointe var, at Gud kan noget særligt. Min pointe er…lad være med at gøre som alle de andre. Prøv noget nyt og prøv dig frem. Så nu sover den bette, og jeg skal ind og have noget så traditionelt og lækkert som ris ala mande, (Gl)ædelig jul

Hi, I’m Marlene Schøler Sørensen

11 Comments

 1. Nu var det jo mennesker, der skrev Biblen og opfandt “Gud”. Det interessante her er, at det i vore dage, hvor evolutionen er et videnskabeligt faktum, stadig er muligt at få voksne mennesker til at tro på en usynlig ven i himlen. DET er dæleme god markedsføring, der sætter millioner af mennesker tilbage og forsyner kirkerne med ufattelige formuer.

 2. Enig +Thomas Rosenstand. Men jeg ved ikke hvor mange aktivt troende, der rent faktisk tror på at der findes en Gud. Det er nok mere abstrakt. Idag læste jeg i JP at langt fra alle danske præster tror på Jesus opstandelse og flere af de andre historier. Jeg tror, at det samme er tilfældet for mange kristne..de bruger måske mere kirken/præsten til sociale arrangementer eller sorg-samtaler

 3. Alternativt kunne man mene det var lidt interessant, at der er folk som mener at bare fordi evolutionen er bevist (enig på den front i øvrigt, bare for god ordens skyld) så kan resten af biblens budskaber og indhold ikke være sandt. Medicinal industrien er alt andet lige også kommet langt i løbet af 2000 år, derfor hører jeg ikke nogen sige, at vi ikke skal tro på læger? 

 4. Thomas Bering Det er jo læger, der vurderer, hvilken medicin, de skal benyttes, og det er læger, der forsyner medicinalindustrien med de data, de udvikler på baggrund af 😉

  Konceptet bag Noahs ark er jo også videnskabeligt umuligt. Ligeså er delingen af et hav, forvandling af vand til vin og en hel del mere.

 5. Thomas Rosenstand, Ja aktivt troende er måske et forkert ord, måske er aktive brugere af kirker/præster eller aktive kristne mere korrekt. Det jeg mener er, at der er forskellige lag af det at tro – måske tror man på at der engang levede en fyr som hed Jesus, men man tror måske ikke at alle historierne om ham passer. Det kan også være at man tror på, at der er højere magter som passer på en, men det er ikke sikkert at det er en rigtig person der sidder oppe i himlen. Jeg tror at et forhold til kirken/religion er meget mere, end om man er blåøjet og tror på noget som ikke er bevist. Jeg er ikke selv aktiv kristen, men kan godt lide at bruge kirken til højtider, har det godt med de menneskelige værdier og kan godt lide tanken om at der er en der passer på mig?. Og hvordan den tanke er solgt til mig, kunne være interessant set med markedsføringsøjne?

 6. Marlene Schøler Sørensen Jeg har læst biblen, og de menneskelige værdier inkluderer blandt andet, at homoseksuelle skal dræbes og utro kvinder stenes. Det sammenholdt med Biblens fuldstændige anerkendelse af slaveri gør, at jeg henter mine menneskelige værdier andetsteds. Sådan er vi jo så forskellige 🙂

 7. Marlene Schøler Sørensen Ja det kan man. Fortolkninger af Bibelen har lavet mange retninger og alle mener de har ret. Krige og etniske udrensninger ar startet på fortolkninger af den bog. Var der mon noget omkring at Jesus slet ikke kunne være født i december, og de kristne stjal den oldnordiske skik med at fejre júl, og ændrede navnet til Krismesse. Jo ham “Gud” har haft en god PR afdeling, men jeg er nu stadig glad for at det stadig hedder jul herhjemme. Behold bare bogen og vasen 🙂

 8. Nu er en markedsførings-post nok ikke stedet for en længere teologisk diskussion, men jeg ville da lige chippe ind med et par ting nu hvor samtalen er gået i den retning.

  I mine øjne er biblen, netop som der bliver påpeget, menneskeskrevet, og dermed er den skrevet ud fra de menneskelige værdier/forståelsesrammer som fandtes på det tidspunkt. Anderledes kunne/kan det ikke være (ingen af os kan heller skrive noget om samfundet nu som stadig vil gælde om 2000 år, der vil folk også synes nogle ting er håbløse/frygtelige). Så tag for det første venligst det Gamle og det Nye Testamente hver for sig, men også som udtryk for den tid de blev skrevet i.

  Det ændrer ikke på ideen om at Jesus (for nu lige dvæle ved ham, selvom vi også her kan være enige om at julen nok ikke nødvendigvis lige præcis er hans fødselsdag) havde nogle ret gode pointer omkring næstekærlighed og velgørenhed, og netop gør sig bemærket ved at bruge sin tid på nogle af de som ellers blev betragtet som urene. Så selv hvis du ikke ønsker/vælger at tro på Gud, eller endda Jesus, så er der da noget i de tanker som kan bruges.

  Endelig var det vist Jacques Derrida som meget klogt påpegede, at Gud kun kan beskrives “negativt”. Ikke negativt i forstanden “dårligt” men at vi kun kan sige hvad Gud ikke er; altså ikke menneske, ikke plante, osv. Dermed falder også diskussionen om hvad der er videnskabeligt, for en tro er netop det, en tro.

  Jeg tror, og det gør jeg selvom jeg ikke kan holde det i hånden og vise det frem for at overbevise dig. Og af samme grund er der egentlig heller ikke noget du kan holde i hånden og vise mig som vil ændre min overbevisning.

 9. Thomas Bering Det er faktisk lidt interessant i relation til markedsføring.

  Der skrives en “bog” i fortiden, som vi – med den faktuelle viden, vi råder over i dag, kan skyde i sænk på stort set alle områder. Herunder skabelsen, evolution etc.

  Samme “bog” foreskriver stening for utroskab, dødsstraf for homoseksualitet og meget andet rart.

  “Bogen” beskriver også en “gud”, der er så almægtig, at han ikke blot har skabt alt, men at han også griber ind ved at forvandle Sarah til en saltstøtte, brænde Sodoma og Gomorrah, skille vandene for Moses og jøderne, sætte ild til en tjørnebusk og en hulens masse andet. Ergo samme “gud” må være den, der giver små børn kræft, lader ISIS få frit spil med uhyrligheder mod kristne, der LANGT overgår, hvad faraoerne gjorde ved jøderne dengang (som fik “gud” til at gribe ind).

  Ingen tvivl om, at “bogen” blev skrevet for at få styr på moralen og opførslen dengang – og den blev skrevet i forskellige udgaver som Biblen, Toraen, Koranen m.m. 

  Det interessante er – i markedsføringsmæssig sammenhæng – at det er muligt at have en bog, som millioner følger, der faktuelt indeholder flere usandheder end noget andet værk, som er mere voldelig og ond end selv Kubricks “Clockwork Orange” i vore dage. Og at det er muligt at få disse følgere til at sige: “Ja, jeg er troende og jeg er ligeglad med alt det onde i min tro og med, at så meget af min “køreplan” (Biblen) er så faktuelt forkert og i modstrid med uigendrivelige fakta. Som allerede nævnt: DET er sgu god markedsføring!

  Ikke mindst at det er lykkedes at få mennesker til at tro på, at ordentlig opførsel, moral og anstændighed kommer fra troen og fra Biblen (samme bog som foreskriver tortur, stening m.m.). 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *