HJÆLP! Kan du svare mig på det her lidt underlige spørgsmål: 

Hvad bruger vi F10 tasten til på tastaturet? Kan man bruge den til at lave “genvejsløsninger”? Eller dækker den over en form for hjælpefunktion?

Jeg har spurgt Mr. Google, men er ikke rigtig blevet klogere…. Jeg takker og bukker for svar! :o) 

Hi, I’m Line Hornslet Falcke

19 Comments

  1. F10 flytter fokus op i menuen så du kan bruge piletasterne til at navigere i menupunkterne. Jeg sidder på Mac, så kan ikke lige teste det, men jeg mener det er sådan den virker i Windows verdenen.

  2. Forstår ikke helt hvad du mener med “betyder”? Sagt på en anden måde, hvad betyder eksempelvis F1 for dig? Er det “Hjælp”? Eller hvilket ordbrug er du ude efter? Wow, det var nogle lidt absurde sætninger, men jeg håber det giver mening :o).

  3. Der bliver jeg nok mere svar skyldig, tror ikke der findes noget aktivt begreb for den. Men i mangel af bedre, og med tanke på funktion (pun intended) så er “Aktiver menu” måske ikke helt skævt? Altså at den aktiverer menuen? Den står dog for egen regning …

  4. Altså hvis nogen skrev F10 i en tekst, og så forventede at jeg ved hvad den tast kan eller betyder. Så tænker jeg, at for mig så betyder tasten – “en datamatiker fra årgang 1989” 🙂

  5. Jeg mener at kunne huske at det det var en funktion back in the days, hvor jeg sad med en Commodore PC-1 og måske endda også da fatter købte end Tulip 486SX med win 3.11.

    Præcist hvad funktionen var, kan jeg dog ikke huske. Måske skal du have fat i en data-historiker 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *