Jeg har en webshop der kun er beregnet til det danske market, men er så småt begyndt at få besøgende ind fra udlandet. Jeg kunne godt tænkte mig at lave et filter eller lign der kan sortere alle andre væk, end lige besøgende fra Danmark. Hvordan gør jeg det ?

Jeg har prøvet på Dashboardet, at ændre på “All sessions”, men syntes ikke jeg kan finde muligheden for at sortere på landet. Jeg har også under “View – filters” prøvet at include/exclude på lande, men kan ikke få det til at virker. Arbejder jeg de rigtige steder, eller er jeg helt forkert på den ?

Hi, I’m Kim Schjeltved

20 Comments

 1. Der er sikkert en Analytics nørd der har en bedre løsning en mig 🙂

  Men dette er en mulighed. Hvis du hopper i Administrator og vælger “Segmenter” under Visning og trykker +Nyt segment og under Placering vælger ‘Land’ indeholder/matcher eksakt ‘Denmark’. Husk at give den et navn, f.eks. Danmark ku være oplagt. Hop derefter tilbage til Rapportering og vælg derefter Danmark/navnet på dit nye segment, i stedet for “Alle sessioner”.

 2. Der er sikkert en Analytics nørd der har en bedre løsning en mig 🙂

  Men dette er en mulighed. Hvis du hopper i Administrator og vælger “Segmenter” under Visning og trykker +Nyt segment og under Placering vælger ‘Land’ indeholder/matcher eksakt ‘Denmark’. Husk at give den et navn, f.eks. Danmark ku være oplagt. Hop derefter tilbage til Rapportering og vælg derefter Danmark/navnet på dit nye segment, i stedet for “Alle sessioner”.

 3. Hej Kim Schjeltved . Du kan korrekt nok oprette et filter (evt. på en ny visning, som du kunne kalde ‘Danmark’), som kun inkluderer Danmark. Bemærk at dette kun virker fremadrettet.

  Når du skal kigge på din historiske data, kan du gøre som Joel foreslår med et segment.

  På dashboardet kan du tilføje et filter på dine enkelte widgets, som kun viser besøg fra Danmark.

 4. Hej Kim Schjeltved . Du kan korrekt nok oprette et filter (evt. på en ny visning, som du kunne kalde ‘Danmark’), som kun inkluderer Danmark. Bemærk at dette kun virker fremadrettet.

  Når du skal kigge på din historiske data, kan du gøre som Joel foreslår med et segment.

  På dashboardet kan du tilføje et filter på dine enkelte widgets, som kun viser besøg fra Danmark.

 5. Tak begge to 🙂 Jeg prøver at kigge på det i morgen, og vender nok tilbage med nye spørgsmål 🙂

  I dag feks er 53 procent af mine besøgende fra een bestem udenlandsk hjemmeside. Jeg frygter lidt at alle disse besøg fra udlandet kan have en negativ effekt på min ranking, da jeg kun henvender mig til det danske marked. Kan jeg egentlig blokere for denne hjemmeside side så det ikke påvirker mig, eller skal jeg bare lade dem være?

 6. Tak begge to 🙂 Jeg prøver at kigge på det i morgen, og vender nok tilbage med nye spørgsmål 🙂

  I dag feks er 53 procent af mine besøgende fra een bestem udenlandsk hjemmeside. Jeg frygter lidt at alle disse besøg fra udlandet kan have en negativ effekt på min ranking, da jeg kun henvender mig til det danske marked. Kan jeg egentlig blokere for denne hjemmeside side så det ikke påvirker mig, eller skal jeg bare lade dem være?

 7. Jamen er det overhovedet reel trafik du får? Interagerer de besøgende fra udlandet med din hjemmeside? Der er jo et hav af de her udenlandske spam-sider der sender falske besøg til andre hjemmesider men det er egentlig bare bots og det er super let at identificere dem for de interagerer ikke med din side.

  Du kan ekskludere dem via filtre. Det kan du læse mere om hvordan du gør her: https://support.google.com/analytics/answer/1033162?hl=da

 8. Jamen er det overhovedet reel trafik du får? Interagerer de besøgende fra udlandet med din hjemmeside? Der er jo et hav af de her udenlandske spam-sider der sender falske besøg til andre hjemmesider men det er egentlig bare bots og det er super let at identificere dem for de interagerer ikke med din side.

  Du kan ekskludere dem via filtre. Det kan du læse mere om hvordan du gør her: https://support.google.com/analytics/answer/1033162?hl=da

 9. Andreas Solgaard Tak Andreas. Jeg har læst artiklen igennem men er stadig lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe mit problem an. Jeg tror at jeg har problemer med Ghost Referrals, og jeg kan forstå at man så skal bruge et filter. Er det korrekt opfattet, at man ikke skal udelukke disse Ghost referrals, men derimod tillade dem man gerne vil have ind, hvorved Ghost referrals så bliver holdt ude – men hvordan jeg så finder ud af hvem jeg gerne vil have ind, er jeg meget i tvivl om ?

 10. Andreas Solgaard Tak Andreas. Jeg har læst artiklen igennem men er stadig lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe mit problem an. Jeg tror at jeg har problemer med Ghost Referrals, og jeg kan forstå at man så skal bruge et filter. Er det korrekt opfattet, at man ikke skal udelukke disse Ghost referrals, men derimod tillade dem man gerne vil have ind, hvorved Ghost referrals så bliver holdt ude – men hvordan jeg så finder ud af hvem jeg gerne vil have ind, er jeg meget i tvivl om ?

 11. Jeg sidder og kigger lidt nærmere på Segmenter, som faktisk virker ret godt. Når jeg vælger at lave et Segment som kun viser Danske besøgende, så ser det også ud som om, at alle disse Ghost referrels er sorteres fra. Burde det så egentligt ikke bare være det man gør, eller har jeg så overset et andet problem ?

 12. Jeg sidder og kigger lidt nærmere på Segmenter, som faktisk virker ret godt. Når jeg vælger at lave et Segment som kun viser Danske besøgende, så ser det også ud som om, at alle disse Ghost referrels er sorteres fra. Burde det så egentligt ikke bare være det man gør, eller har jeg så overset et andet problem ?

 13. Med segmenter vælger du hvilke dele af dine data du vil se i rapporterne. Al spam-trafikken bliver dog stadig indsamlet og forurener dine rapporter.

  Hvis du sætter filtre op, kan du sørge for at spam-trafikken fremadrettet slet ikke bliver inkluderet i rapporterne.

  Du kan enten sætte et filter op der ekskluderer henvisningerne (der er bl.a. en opdateret liste i den linkede artikel) eller lave et filter som kun inkluderer trafik til dit hostname.

 14. Med segmenter vælger du hvilke dele af dine data du vil se i rapporterne. Al spam-trafikken bliver dog stadig indsamlet og forurener dine rapporter.

  Hvis du sætter filtre op, kan du sørge for at spam-trafikken fremadrettet slet ikke bliver inkluderet i rapporterne.

  Du kan enten sætte et filter op der ekskluderer henvisningerne (der er bl.a. en opdateret liste i den linkede artikel) eller lave et filter som kun inkluderer trafik til dit hostname.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *