Jeg er blevet spurgt, hvor man finder eller om jeg kender en Schweizerkniv i online markedsføring. Dvs. en som kan lidt SEO, lidt Google analytics, Google Adwords meget gerne facebook annoncering, gerne kunne skrive lidt copy (men det er ikke en nødvendig betingelse), gerne kunne lidt HTML, Photoshop/Indesign vil ikke være nogen ulempe og være rimelig hardcore i et eller andet CMS (Joomla eller lign.). Vi taler ikke om en journalist eller en blød kommunikationsuddannelse, og heller ikke en der gerne vil være Social media manager (man får f.eks. ikke ansvar for Facebook sider, Twitter profiler eller lign.) Det skal gerne være en rimelig nyuddannet, da der er tale om en virksomhedspraktik stilling, job med løntilskud eller lign. Hvilken type af uddannelse rammer bedst – jeg tænker umiddelbart en cand.it., en multimediedesigner eller en datamatiker med flair for marketing?

Hi, I’m Mads Gorm Larsen

11 Comments

 1. Findes der overhovedet en offentlig uddannelse, hvor man lærer at køre annoncer på Google og FB? SEO tror jeg heller ikke er dn del af pensum på ITU fx… Måske en nyuddannet webudvikler med interesse og autodedakte skills inden for det tekniske online? Jeg hører lige vores studerende, der læser Digital design og kommunikation på ITU – måske ved hun, hvad nogle af de andre stud kan.

 2. MMD studerende bør have SEO, det var det da jeg underviste. Kan ikke forestille mig der har ændret sig.

  Ja med praktik eller tidsbegrænset ansættelse eller lign. Meeeen hvis man ser den helt rette, så kan der måske laves andre aftaler.

  OG der er i trekantsområdet.

 3. Jeg har været gæsteforelæser på Digital Design på AU, hvor jeg underviste i SEO – som led i pensum i digital kommunikation.

  Mellem linjerne fornemmer jeg, at vedkommende skal være skarp til skriftlig kommunikation – til at skrive til brugeren. Der tænker jeg, at Digital Design er et godt bud. Jeg ved, at der også findes en tilsvarende uddannelse inden for handelshøjskolen i Aarhus – kan dog ikke lige på stående fod huske navnet på den.

 4. Esben Rasmussen – ahh… de er lige en tand for bløde “digital design sigter mod beskæftigelse inden for det kulturelle felt.” Vi taler online markedsføring, annoncer, reklamer, statistik, den slags. 

  Og nej – at kunne skrive er faktisk ikke noget krav. 

 5. Jeg har en bachelor i Informationsvidenskab, hvor jeg lærte HTML, Java, Python, objekt orienteret programmering og 3d modellering. På kandidaten valgte jeg en Cand. It. i digital design så jeg kunne krydre med viden om markedsføring og kommunikation og komme i praktik inden for SEO mm.

  Tror snildt du finder kvalificerede der. 🙂

 6. I’d say it’s an extremely rare breed, der søges. Eneste segment, jeg kan komme på, der besidder lidt af det hele, er inden for affiliate-branchen.

  That said, så vil man vel kunne opbygge det ønskede 

  ‘skill set’ inden for nogle måneder, hvis man har motivationen & fornuftig sparring.

  At søge på uddannelsesmæssig baggrund tror jeg ikke vil gi’ det bedste resultat.

  At ramme dine/jeres krav til en ulønnet praktikstiling / løntilskuds-tjans vil jeg mene er helt urealistisk.

  Sidste ting: I rammer lige ned i millenials-segmentet. Og de er — i min erfaring — ret interesserede i, hvad stillingen kan tilbyde dem (,som de kan tilbyde stillingen/arbedjsgiveren).

  Jeg har taget fejl 1.000 gange mindst, så det gør jeg sikkert også her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *