Jeg har rodet lidt med Google Analytics i dag, og kan se, at average indlæsningstid for vores forside på www.mrspil.dk er 4,79 sekunder…

Det virker umiddelbart som lang tid for mig, men er det – ifølge jer – noget, jeg bør være bekymret over?

Hi, I’m xirb

12 Comments

 1. En forside vil altid være væsentlig langsommere (målt som gennemsnit) end resten af dine sider. Årsagen er den simple, at mange sites bruger client side caching (foruden server side caching). Client side caching er smart, fordi når du har besøgt side 1 på et site, kan sitet fortælle din pc, at bestemte elementer på side skal genbruges på andre sider – og derfor skal caches lokalt på pc’en. Det betyder, at side 1 altid vil skulle hente al grafik og scripts elementerne, mens de efterfølgende sider kun behøver at hente forskellene.

  Og da forsiden oftest er den ene side, hvor de fleste ankommer, vil forsiden være side 1 for rigtigt mange brugere.

  Jeg er enig med Jacob Kildebogaard i, at hvis det er en vigtig faktor for dig, så brug et andet måleværktøj. OG vær endelig opmærksom på hvordan loadtiderne fordeler sig mellem computer, tablets og smartphones.

  Når det så er sagt, så tror jeg at dine loadtider ligger inden for det normale… selvfølgelig afhængigt af hvor avanceret et site du har.

 2. En forside vil altid være væsentlig langsommere (målt som gennemsnit) end resten af dine sider. Årsagen er den simple, at mange sites bruger client side caching (foruden server side caching). Client side caching er smart, fordi når du har besøgt side 1 på et site, kan sitet fortælle din pc, at bestemte elementer på side skal genbruges på andre sider – og derfor skal caches lokalt på pc’en. Det betyder, at side 1 altid vil skulle hente al grafik og scripts elementerne, mens de efterfølgende sider kun behøver at hente forskellene.

  Og da forsiden oftest er den ene side, hvor de fleste ankommer, vil forsiden være side 1 for rigtigt mange brugere.

  Jeg er enig med Jacob Kildebogaard i, at hvis det er en vigtig faktor for dig, så brug et andet måleværktøj. OG vær endelig opmærksom på hvordan loadtiderne fordeler sig mellem computer, tablets og smartphones.

  Når det så er sagt, så tror jeg at dine loadtider ligger inden for det normale… selvfølgelig afhængigt af hvor avanceret et site du har.

 3. Tak for råd og svar de herrer Lars Nørgaard Graversen Esben Rasmussen Jacob Kildebogaard

  De 4,79 er kun for forsiden, men jeg må lige få tjekket det andetsteds.

  Mht. loadtid på forskellige platformen, har det så kun indflydelse på ranking ifht. de specifikke platforme eller har lang loadtid på fx mobil også negativ indflydelse på ranking for desktops osv? Mobil er nemlig pt ikke en målgruppe for os.

 4. Tak for råd og svar de herrer Lars Nørgaard Graversen Esben Rasmussen Jacob Kildebogaard

  De 4,79 er kun for forsiden, men jeg må lige få tjekket det andetsteds.

  Mht. loadtid på forskellige platformen, har det så kun indflydelse på ranking ifht. de specifikke platforme eller har lang loadtid på fx mobil også negativ indflydelse på ranking for desktops osv? Mobil er nemlig pt ikke en målgruppe for os.

 5. Hvis loadtiden kun er et parameter ift. SEO, så tror jeg du kan være rolig… Du kan jo evt. tjekke loadtiden for dine konkurrenter. 😉

  Men i SEO er det som oftest ikke forsiden, du ønsker skal ranke, så der bør du i højere grad holde øje med loadtiden for dine landing pages – og selvfølgelig for sitet generelt.

  Jeg vil antage, at Googles mobil crawler (jeps, der er en decideret crawler til dette) også kigger på datamængden, der skal hentes – og dermed på hvor dårligt sitet performer hvis der er skod dækning.

  Såvidt jeg har kunnet se, så rammer dårlig mobil performance primært din synlighed når folk søger fra mobiler. MEN jeg har ikke kunnet finde info om, hvorvidt Googles mobil crawler kun påvirker smartphone søgeresultater eller om det også påvirker resultater for tablets – for i så fald, bør du nok være opmærksom på din mobil performance.

  HVIS du gerne vil se din performance for forsiden i GA, når client side caching virker, så opret et segment med brugere, der ikke er ankommet via forsiden. Anvend dette segment og kig så på din forsides loadtid. Den bør være lavere nu.

 6. Hvis loadtiden kun er et parameter ift. SEO, så tror jeg du kan være rolig… Du kan jo evt. tjekke loadtiden for dine konkurrenter. 😉

  Men i SEO er det som oftest ikke forsiden, du ønsker skal ranke, så der bør du i højere grad holde øje med loadtiden for dine landing pages – og selvfølgelig for sitet generelt.

  Jeg vil antage, at Googles mobil crawler (jeps, der er en decideret crawler til dette) også kigger på datamængden, der skal hentes – og dermed på hvor dårligt sitet performer hvis der er skod dækning.

  Såvidt jeg har kunnet se, så rammer dårlig mobil performance primært din synlighed når folk søger fra mobiler. MEN jeg har ikke kunnet finde info om, hvorvidt Googles mobil crawler kun påvirker smartphone søgeresultater eller om det også påvirker resultater for tablets – for i så fald, bør du nok være opmærksom på din mobil performance.

  HVIS du gerne vil se din performance for forsiden i GA, når client side caching virker, så opret et segment med brugere, der ikke er ankommet via forsiden. Anvend dette segment og kig så på din forsides loadtid. Den bør være lavere nu.

 7. Seo er naturligvis også et parametre, men størstedelen af trafikken kommer via andre kanaler, hvorfor det primært er kundens oplevelse, jeg er interesseret i – især første besøg.

  I den forbindelse er vores konkurrenters performance relativt ligegyldig imo, men vi vil dog stadig forsøge at ranke på nogle termer på forsiden.

  Summa summarum, så er loaftiden ret vigtig for mig – af flere årsager

 8. Seo er naturligvis også et parametre, men størstedelen af trafikken kommer via andre kanaler, hvorfor det primært er kundens oplevelse, jeg er interesseret i – især første besøg.

  I den forbindelse er vores konkurrenters performance relativt ligegyldig imo, men vi vil dog stadig forsøge at ranke på nogle termer på forsiden.

  Summa summarum, så er loaftiden ret vigtig for mig – af flere årsager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *