Hi, I’m Hans Sørensen

19 Comments

 1. det lyder godt.. men det har I ikke som sådan hørt nogen effekt til? ved du om de får lavet en landingsside som udvidet visitkort så eller henviser den til deres forside?

 2. QR koder på visitkort ved jeg ikke noget omkring effekten af, men kan forestille mig at de, hvis de ellers er store nok til ikke at være for besværlige at scanne, er ganske effektive.

  Men mht. ordinær markedsføring, så kan det på ingen måde anbefales at købe plads til. I Waoo! skulle vi markedsføre Netflix på vores TV bokse – også analogt. Det var et ønske, at der skulle inkluderes QR, men da jeg som tidligere optimeringskonsulent vidste, hvor lidt det blev brugt, insisterede jeg på, at jeg fik lov at lave QR koden, så jeg kunne bruge Google Analytics’ kampagnesporing i QR koden og dermed dokumentere effekten…

  Ud af al trafikken til vores Netflix kampagneside i annonceperioden stod QR for 0,02%. QR har nu ikke længere så stort et fokus 😉

 3. Hvis det giver mening i brugssituationen (hent mobilt content, app, etc) kan det være en god idé, ellers ikke. Hvis ikke brugeren har en rigtig god grund til at scanne koden, bliver det ikke gjort, og det har brugeren sjældent i traditionel markedsføring.

 4. Du kan tracke det gennem Analytics via Campaign URL Builder. Har en tilsvarende case, hvor vi i samarbejde med et kommunikationsbureau lavede en større offentlig informationskampagne.

  De havde 85% af budgettet til plakater, postkort, foldere, tyggegummipakker og et hav af andre ting – alt sammen med QR-koder på. Vi havde de resterende 15% til SEO og AdWords.

  Resultatet: QR-koder genererede ca. 7% af trafikken, imens SEO og AdWords stod for over 70%. Og når man så på konverteringer, så stod QR-koder for lidt over 1%, imens SEO og AdWords stod for 80%, så trafikken fra QR-koder konverterede altså også dårligere.

  Alt i alt giver det mig lyst til at linke til den her, der er korrekt i 9 ud af 10 tilfælde.:

  http://shouldiuseaqrcode.com/images/flowchart.jpg

  Tror helt ærligt aldrig, at QR-koder slår igennem hos familien Danmark, og det vil kun være sådan nogen som os, der reelt kan finde på at scanne dem i større stil. 

 5. Vi smed QR kode på vires første visitkort. Efter at have delt 500 ud tjekkede vi statistikken:

  7 besøg.

  Ingen konverteringer. Ikke engang en tilmelding til nyhedsbrevet.

  Enten er vi virkeligt kedelige eller også virker QR ikke specielt effektivt 😉

  Jeg synes også selv at det er alt for besværligt. Kan huske at have scannet to tre stykker selv. Og det var fra Euroman, hvor jeg kunne høre musik af den artist jeg læste om.

 6. Personligt synes jeg QR på visitkort er praktisk, hvis det lader mig hente vedkommendes kontaktdata som vcf-fil, så jeg ved at scanne direkte importerer personen til mine kontakter… Men som sagt kræver det, at QR koden er stor nok til at telefonens kamera og app kan tyde den.

 7. Hans Sørensen QR koder på visitkort var i forbindelse med en kampagne der kun kørte i kort tid og udfaldet kender jeg ikke til, desværre… men har flere der får koder printet på flyers og her er tilbagemeldingen noget defus; “nogenlunde”, så kan ikke give konkrete tal.

  I forhold til alm visitkort kan jeg personligt også kun se en fordel i QR kode hvis koden lader mig importere kontaktoplysninger direkte  som Esben Rasmussen er inde på.

 8. Jeg ville spørge om noget som er meget let 🙂 hvor mange her inde har rent faktisk scannet en qr kode fordi de skulle bruge det til noget og ikke bare for at se om den virker 🙂

 9. Har brugt det flere gang. Sidst i forbindelse med vandaflæsning. Scan koden – indtast måleraflæsning – bum

  Tror dog at kritikerne har ret – det er de færreste der har haft reel succes med QR – godt at det er stort set gratis!

 10. Thomas Reberholt jeg har kun scannet dem i forbindelse med et job jeg havde i en kort periode. Firmaet brugte dem til tidsregistrering. Ud over det har jeg aldrig prøvet. Min shopsystem på helsehelse.dk har også mulighed for at lave QR koder til alle varer, men jeg har ikke brugt, og har heller ikke planer om det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *