Gratis bog om Content Marketing på Saxo

“The Big Book of Content Marketing” http://goo.gl/OcRILB

Joakim Ditlev mener, at gratis kogebog fra Karolines Køkken er det ældste eksempel på content marketing i Danmark. Er der nogen, der kan komme på tidligere eksempler på content marketing i DK, og hvad mener I er det ældste internationale eksempel på content marketing? 

PS husk at følge Joakim Ditlev, hvis du er til content marketing – og god påske:) 

http://www.contentmarketing.dk/magasiner-content-marketing/

Hi, I’m Mads Gorm Larsen

17 Comments

 1. Gode eksempler Adam Bindslev. Så er spørgsmålet bare, om Joakim Ditlev vil acceptere eksemplerne, som værende content marketing? Jeg tænkte selv på OTA-solgryn bøger fra 20’erne, men er igen i tvivl om, hvorvidt content marketing folket vil acceptere dem , som værende content marketing?

  Hvorfor er content marketing dit hadebegreb for tiden Adam Bindslev?

 2. Jeg tror at mejerierne var rimelig tidligt fremme med den slags også, her i DK – men hvor tidligt? Det er jeg lidt usikker på.

  Ellers kan jeg forestille mig, at der er kørt content marketing med farveprøver og fine stoffer (blonder mv) og også kaffe og the temmelig tidligt. Oh, og eliksirer og andet fup, selvfølgelig.

 3. Lise Bjerregaard Nielsen content marketing for “blonder” – kan du lige uddybe med et eksempel på, hvordan du forstiller dig det?

  Adam Bindslev Jeg ser ikke noget problem i at linke til til eget indhold, når det er som svar på et spørgsmål. Så du må undvære Olfert:)

 4. Hmmm content marketing eksempler. Lad os prøve at få folk væk fra de få gamle travere som karoline og michelin guides.

  Hvad (Ny Carlsberg) glyptoteket i kbh (det er sq da også old school content marketing fra carlsberg) ?

  Ellers så richs album fra 1931 er gode eksempler på inbound/content marketing, se selv her.

  http://www.richs-samler.dk/85559815

  Har også et par af albums derhjemme som jeg kan scanne ind hvis det er når jeg er hjemme fra sommerhus landet.

  God påske herfra 😉

 5. Min farmor og farfar (også i 90’erne) har også samlemærkerne fra Richs – men er samlemærker et godt eksempel på godt indhold? Er vel en slags datidens leflen for “mange klik” – fordi der ikke var nogen sammenhæng mellem produktet og indholdet …

  Tørsleffs har udgivet syltebøger siden 1938.

 6. Jellingstenen… hmm… Pludselig er alt, der ikke er direkte reklame for en virksomhed content marketing ikke? Hvis vi nu holder os til begrebet som at lave og dele relevant indhold henvendt en specifik målgruppe med det formål at drive købsadfærd uden at tale direkte om virksomheden eller produkterne, så kan vi vel sortere en slat af de velmenende forslag fra allerede? 

  Syltebøgerne og OTA solgryn bøger lyder som kvalificerede bud, men jeg har aldrig hørt om dem. Og hvis indholdet kun findes på en støvet hylde på et arkiv og ingen rigtig kan huske, hvad det gik ud på, har det kun interesse for historikere og en flok hunde som os, der ikke kan finde ud af at gå offline i påsken 🙂

  Adam Bindslev forstår din irritation, men det handler mindst lige så meget om at alle kaster rundt med content marketing begrebet, så det bliver lettere at sælge den vare man allerede har på hylden. Uanset om man er SEO-tekstforfatter, social media strateg eller old school reklamebureau bliver content marketing smidt på som deklaration på varerne i udstillingsvinduet. 

  Mads Gorm Larsen  Mange tak for anbefalingen!

 7. Jeannette Refstrup jeg kan godt lide dit ekstra kriterie om at der skal være “sammenhæng mellem produktet og indholdet”. Ogilvys “Guinness Guide to Oysters” fra 1950 er et godt eksempel på content marketing, som netop har en fin sammenhæng mellem produktet og indholdet. Og jeg har også OTA solgryn bøger i reolen, arvet fra farfar:)

  Joakim Ditlev det var så lidt:) 

 8. der er hverken guruer eller ninjaer i dette hjørne af internettet. Men der findes en masse begavede folk, der har sat sig ind i tingene og muligvis kan kalde sig eksperter. 🙂

  I hvilken kontekst spørger du?

 9. Lidt afhængigt af hvem man taler med tænker jeg de forskeligge specialister definerer “content marketing” forskelligt, og fremhæver forskellige sager som skoleeksempler på content markedting. Så jeg ville bare sådan lige se om der var nogen kendte navne, som ligesom tilstræbte at definere “content marketing”. Du ved Jakob Nielsen, Steve Krug er usabilty specialisterne. Findes der er par tilsvarende navne som de fleste ville pege på hvis talen faldt på content marketing?

   

 10. Ja, du har bestemt ret i, at begrebet bliver drejet og skruet på afhængig af, hvem du spørger.

  Er med på, hvad du leder efter. Blandt generalisterne inden for content marketing vil jeg foreslå du kigger efter Joe Pulizzi eller Ann Handley 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *