Christian Brix

Den her er delt en hel del i dag, men er det ikke en overfortolkning at authorship og authorrank er død.

Den her er delt en hel del i dag, men er det ikke en overfortolkning at authorship og authorrank er død..? Han skriver jo i hvert fald: “With this in mind, we’ve made the difficult decision to stop showing authorship in search results. “

– Dvs. HVIS der da er/nogensinde har været/bliver en ranking factor (ud over højere CTR pga. rich snippets i den eller anden form) autorship markup, så er den der vel stadig, som jeg læser det.. Dvs. Google kan sagtens bruge forfatteroplysninger og opbygge en viden om, hvem der er ekspert på hvilke områder og bruge det, hvor det virker – det vises bare ikke på nogen direkte måde i SERPs…

– Læser du det anderledes…?

Originally shared by John Mueller

I’ve been involved since we first started testing authorship markup and displaying it in search results. We’ve gotten lots of useful feedback from all kinds of webmasters and users, and we’ve tweaked, updated, and honed recognition and displaying of authorship information. Unfortunately, we’ve also observed that this information isn’t as useful to our users as we’d hoped, and can even distract from those results. With this in mind, we’ve made the difficult decision to stop showing authorship in search results. 

(If you’re curious — in our tests, removing authorship generally does not seem to reduce traffic to sites. Nor does it increase clicks on ads. We make these kinds of changes to improve our users’ experience.)

On a personal note, it’s been fun and interesting travelling the road of authorship with all of you. There have been weird quirks, bugs, some spam to fight, but the most rewarding thing has been (and will continue to be) interacting with webmasters themselves. We realize authorship wasn’t always easy to implement, and we greatly appreciate the effort you put into continually improving your sites for your users.  Thank you!

Going forward, we’re strongly committed to continuing and expanding our support of structured markup (such as schema.org). This markup helps all search engines better understand the content and context of pages on the web, and we’ll continue to use it to show rich snippets in search results.

It’s also worth mentioning that Search users will still see Google+ posts from friends and pages when they’re relevant to the query — both in the main results, and on the right-hand side. Today’s authorship change doesn’t impact these social features.

As always, we’ll keep expanding and improving the set of free tools we provide to make it easier for you to optimize your sites. Thank you again, and please keep the feedback coming.

Hi, I’m xirb

2 Comments

  1. Du har en god pointe i, at der er rigtig mange brancher (de fleste?) hvor Google ikke spiller så stor en rolle, som for os onlinenørder – og hvor man slet ikke har ressourcer/interesse/fokus på at sætte det op – ikke mindst når den visuelle gevinst ikke eksisterer længere.. Men omvendt er det så også muligt, at Google bruger authorship markup i en lille grad – og/eller der hvor det så netop giver mening… Som du egentlig også så fint kommer ind på i dit gamle, men fremsynede indlæg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *