Lige et rookie spørgsmål, som jeg håber én herinde kan hjælpe med:

Når jeg får vist referral kilder i GA, så står vores eget website som den største referral.

Det synes jeg ikke helt giver mening i mit hoved. Er det mig, som misforstår noget, eller skal vi have ændret noget GA opsætning?

Hi, I’m Mogens Møller (Konverteringsnørden)

24 Comments

 1. Ja det er noget rod. Kan skyldes redirect fra én side til en anden (eller at du taber “forbindelsen” i forbindelse med en betalingsside. I bør nok ændre noget i jeres opsætning, som du selv er inde på

 2. Ja det er noget rod. Kan skyldes redirect fra én side til en anden (eller at du taber “forbindelsen” i forbindelse med en betalingsside. I bør nok ændre noget i jeres opsætning, som du selv er inde på

 3. En dårlig redirect på en landing page, som Morten er inde på. Eller, at der er en enkelt side et sted, hvor tracking koden mangler.

  Kig på, hvad landing pagen er, der hvor i står som jeres egen referral. Det kan ofte give et clue.

  (post evt. LP’en her, den plejer at være til at spotte).

 4. En dårlig redirect på en landing page, som Morten er inde på. Eller, at der er en enkelt side et sted, hvor tracking koden mangler.

  Kig på, hvad landing pagen er, der hvor i står som jeres egen referral. Det kan ofte give et clue.

  (post evt. LP’en her, den plejer at være til at spotte).

 5. Jeg ville først og fremmest ekskludere eget domæne i analytics under admin > ejendom > sporingsoplysninger > liste over henvisningsekskluderinger. 

  Som Morten og Søren er inde på kan der også være andre årsager, som eksempelvis betalingsmodul på en ekstern side eller et subdomæne. Dette plejer at kunne løses ved hjælp af denne tilføjelse til tracking scriptet. https://support.google.com/analytics/answer/1034342

 6. Jeg ville først og fremmest ekskludere eget domæne i analytics under admin > ejendom > sporingsoplysninger > liste over henvisningsekskluderinger. 

  Som Morten og Søren er inde på kan der også være andre årsager, som eksempelvis betalingsmodul på en ekstern side eller et subdomæne. Dette plejer at kunne løses ved hjælp af denne tilføjelse til tracking scriptet. https://support.google.com/analytics/answer/1034342

 7. Tror jeg ikke Mogens, så ville dashboard.sleeknote.com være den, der dukker op som referral.

  Jeg ville nærmere finde en, der lige kan checke op på HTTP Header informationerne ved redirects (især fra WWW til Non-WWW’en). Desværre har jeg ikke lige tid nu til at gøre det, ellers ville jeg have kastet mig over det med det samme!

 8. Tror jeg ikke Mogens, så ville dashboard.sleeknote.com være den, der dukker op som referral.

  Jeg ville nærmere finde en, der lige kan checke op på HTTP Header informationerne ved redirects (især fra WWW til Non-WWW’en). Desværre har jeg ikke lige tid nu til at gøre det, ellers ville jeg have kastet mig over det med det samme!

 9. Kasper Henriksen Hmmm, det ville jeg ikke gøre. Det virker som symptombehandling. Ens domæne bør ikke dukke op som Referral, bedre at finde kilden til problemet. For mine erfaring er, at hvis det f.eks. er en dårlig redirect, der er kilden, så kan der også være problemer med at redirectoren ikke hiver tagging parametre med over.

  Men jeg ved det ikke. Uheldigivs går jeg til møde/seminar resten af dagen nu, ellers ville jeg sidde og grave i det. Elsker at debugge Analytics 😀

 10. Kasper Henriksen Hmmm, det ville jeg ikke gøre. Det virker som symptombehandling. Ens domæne bør ikke dukke op som Referral, bedre at finde kilden til problemet. For mine erfaring er, at hvis det f.eks. er en dårlig redirect, der er kilden, så kan der også være problemer med at redirectoren ikke hiver tagging parametre med over.

  Men jeg ved det ikke. Uheldigivs går jeg til møde/seminar resten af dagen nu, ellers ville jeg sidde og grave i det. Elsker at debugge Analytics 😀

 11. Kasper Henriksen hvis du blot tilføjer den, så havner det hele som direkte trafik. Så det giver kun et nyt problem du har sværere ved at se.

  Mogens Møller i referencen står der ikke også hvilken underside brugerne kommer fra? Ellers se hvilken LP, det bør være en smal sag at lokalisere problemet

 12. Kasper Henriksen hvis du blot tilføjer den, så havner det hele som direkte trafik. Så det giver kun et nyt problem du har sværere ved at se.

  Mogens Møller i referencen står der ikke også hvilken underside brugerne kommer fra? Ellers se hvilken LP, det bør være en smal sag at lokalisere problemet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *