Hi, I’m Lise Halskov

8 Comments

  1. Vil give Søren Storm Hansen ret.  Personligt ville jeg nok sige succesrig passer bedst til en situation, hvor penge også er indvolveret, og succesfuld hvis det mere handler om, at noget er gået godt eller har opået anderkendelse. fx: Succesrig forretningsmand. Succesfuld kunstner.

  2. Det var også min tanke, at det er det samme, men jeg blev pludselig i tvivl. Sjovt at have to ord, der er så ens og næsten betyder det samme. Er det ikke lidt spild af ord? 🙂

  3. Lise Halskov  Jo, sprogets økonomiprincip plejer at udrydde en af to varianter, der er så tætte på hinanden betydningsmæssigt.

    Nogle vil kalde ‘succesfuld’ for en anglicisme (successful).

    Men jeg tror, det er den variant, der vinder kampen på den lidt længere bane.

    Personligt foretrækker jeg dog succesrig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *